Pünkösdi hosszúhétvége előtti utolsó csomagfeladási napunk: Csütörtök (06.05.)

Böllérbolt webáruház

+3670/945-2500

Böllérbolt webáruház
  • Kategóriák
    • Fűszerek és fűszerkeverékek 
    • Belek disznóvágáshoz 
    • Kések és késkészletek 
    • Disznóvágási kellékek 
    • Késélezők és hentes szerszámok 
    • Kötözők és csomagolóanyagok 
    • Top Termékek 
  • Blog
  • Pécsi Böllérbolt
  • Információ
    • Elérhetőség
    • Szállítás
    • Fizetés
    • Nyereményjáték
    • Általános ügyintézés
    • Élő rendeléssel kapcsolatos ügyintézés
    • Elállás
Vissza
Grillkolbásszal még finomabb az élet - avagy hogyan készítsd a legjobb grillkolbászt
www.bollerbolt.hu

Grillkolbásszal még finomabb az élet - avagy hogyan készítsd a legjobb grillkolbászt

A nyári grillezés elengedhetetlen kellékei minden bizonnyal a jéghideg sör, a puha kenyér, a finom mustár és a grillkolbász. A bejegyzésünk ez utóbbiról fog szólni, mivel ehhez értünk a leginkább.
Bizonyítékul itt a híres húsimádó blog, akivel már 2016-ban együtt dolgoztunk, mi adtuk az alapanyagokat a finom grillkolbászhoz.

Húsimádó blog

Ebben a blogposztban bemutatjuk, milyen belet érdemes használni a töltéshez és milyen ízű grillkolbászokat készíthetünk otthon. Bemutatjuk nektek a kedvenc grillkolbász keverékeinket, amelyekkel igazán ínycsiklandó és egyedi ízvilágot érhetsz el. Olyan illatosat és finomat, hogy még a szomszéd is irígyelni fogja. 

Hogyan kezdjünk a legjobb grillkolbász elkészítéséhez?

Boltokban, henteseknél és nagyáruházakban már biztosan ti is találkoztatok előre elkészített, vákuumcsomagolt grillkolbászokkal. Ez a legegyszerűbb, kifizeted, hazaviszed, kibontod, rádobod a rácsra és elfogyasztod. Nyilván ha ezt ajánlanánk, nem született volna meg ez a blogbejegyzés. Mi azt valljuk, hogy ha valamit meg tudsz csinálni a saját kezeddel, akkor rajta. Abban a grillkolbászban benne van a szíved-lelked, a saját szájízedhez tudod alakítani. Nem utolsó sorban pedig sokkal olcsóbban elő tudod állítani, valamint tudod hogy mit eszel. 

Szóval mi azt ajánljuk - ha tényleg a legjobbat akarod - hogy szerezd be a hozzávalókat, majd 1-2 óra munkával készítsd el saját magad a fennséges kolbászkákat. Így megvan az  egész évre való grillkolbász mennyiséget, nyugdotan hátra dőlhetsz és fogyaszthatod a finom falatkákat. 

Grillkolbász készítése lépésről-lépésre:

Mire lesz szükség:

- hideg sör
- darált hús
- természetes bél
- fűszerek vagy komplett grillkolbász fűszerkeverék 
- hurka-kolbásztöltő
- keverőtál

1. A hideg sör nagyon fontos a készítés és az étkezés során is. A készítéskor erőt és enerigát ad, a kolbász fogyasztásánál pedig leöblíti az ízlelőbimbókat. 

2. A darált húst érdemes a húsboltban ledaráltatni, vagy ha van otthon húsdaráló, akkor mi a 60-40 arányú darálthúst ajánljuk. Disznóvágás során a kolbászhoz ugye 70/30 arányt szoktunk javasolni, de a grillkolbász esetén a nagy és hírtelen forróság gyorsan kiolvasztja a zsírt. Emiatt gyorsan ki tud száradni a kis vékony kolbászka. Szóval 60/40 arányban a sertéshúst (comb vagy lapocka) és a zsiradékot ledaráltatjuk. Ha van idő és kedv hozzá, nyugodtan kétszer is át lehet futtatni a darálón valami nagyobb lyukú tárcsán. Ha 4,5-es vagy 6-os a darálótárcsa, akkor elég egyszer is. 

3. Természetes bél esetén sertés vékonybél vagy juhbél jöhet számításba. Mindkettőnek van előnye és hátránya is.
A sertés vékonybél nagy előnye, hogy bárhol egyszerűen beszerezhető, vastagsága miatt nagyon gyorsan tölthető. Azonban ez adja a hátrányát is, mivel nehezebben sül át és kevésbé lesz roppanós a kész grillkolbász. De ha már van otthon sertés vékonybél - ami megmaradt a disznóvágásból -akkor ne gondolkodj többet, nagyon jó lesz, használd bátran. 

A juhbél amit igazából ajánlunk. Nagyon vékony, szuper roppanós lesz a grillkolbász, és gyorsan át is sül. Hátránya, hogy vékonysága miatt tovább tart a kolbásztöltés, drágább mint a sertés vékonybél és bizony juhbelet nem lehet kapni minden boltban. 

Köztes megoldásként ajánljuk még a 32/34-es yardosbelet, ami egy speciális, vékonyabb típusú sertés vékonybél. Csak speciális üzletben kapható, mondjuk nálunk a Pécsi Böllérboltban vagy innen a webáruházunkból is megrendelheted. 

4. Fűszerek és grillkolbász fűszerkeverékek
Mivel minden családnak más és más a szájíze, az ízvilága, ezért mi azt tanácsoljuk, hogy használd bátran a disznóvágásról ismert alaprecepteket. Ebből kiindulva készül el a grillkolbász receptje. 10 kilogrammhoz írom:
20-22 dkg pirospaprika
5 dkg erős paprika (ha csípősen szereted)
20 dkg só
5-8 dkg préselt fokhagyma (dinszteld meg és úgy nem köszön vissza) 
4-5 dkg őrölt kömény 

Ha így megcsinálod a grillkolbász recepted, ahogy leírtam, biztosan nem fogsz benne csalódni. És itt jön a trükk az egészben. Ezt az alap grillkolbász receptet bármivel bővítheted, ami a te családod szívéhez közel áll. Petrezselyem, rozmaring, oregánó vagy bazsalikom. Tehetsz bele szegfűborsot vagy szerecsendiót, kiveheted a köményt és mehet helyette koriander vagy mustármag. Finoman, érzéssel, de nyugodtan nyúlj bele a receptbe és bővítsd, ahogy neked jól esik. Nem fogod megbánni.

Ha nem bízol magadban, próbáld ki a mi receptjeink alapján készült, sokezerszer már kipróbált keverékeinket.

Fűszerkömény - köménymag (őrölt) 250gr.

Fűszerkömény - köménymag (őrölt) 250gr.

(3 vélemény)

A fűszerkömény a magyar konyha egyik alapvető és elengedhetetlen fűszere, különösen a hagyományos disznóvágások és kolbásztöltések során.

A köménymagot gyakran használják a különféle kolbászok készítéséhez, de számtalan sonkapác receptjében is szerepel. Ennek oka, hogy aromája nagyon szépen kihangsúlyozza a sertéshús ízeit, és tökéletes egységet alkot a többi fűszerrel.

A nálunk kapható köménymag az egyik legaromásabb, legfinomabb ízű fűszerkömény, így biztosan a legfinomabb kolbászok és szalámik előnyére válik. 

1000gr 250gr 50gr
950 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg0.25
Juhbél grillkolbászhoz és virslihez 20m
Juhbél grillkolbászhoz és virslihez 20m
Juhbél grillkolbászhoz és virslihez 20m
Juhbél grillkolbászhoz és virslihez 20m

Juhbél grillkolbászhoz és virslihez 20m

(8 vélemény)

A legjobb grillkolbászhoz a legjobb juhbél kell

A juhbeles grillkolbász isteni illatával és kiváló ízével tökéletes választás a nyári grillpartikra, piknikekre és családi összejövetelekre.

Az igazán tökéletes grillkolbász elkészítéséhez nélkülözhetetlen a juhbél.

A webáruházunkban forgalmazott természetes bél egyszerűen használható grillkolbász töltésére.

A csomagokba csak tisztított és minőségileg átvizsgált juh bél kerül, biztosan megfelel minden igénynek.

Juhbélhez való töltőcső itt található

20 m 91,44 m
Böllér ajánlat
3 350 Ft
Mennyiségi kedvezmény: akár 5,0%
Egységár: 168 Ft/m20
Minőségi kolbászbél 20m - kaliberezett: 36/38
Minőségi kolbászbél 20m - kaliberezett: 36/38

Minőségi kolbászbél 20m - kaliberezett: 36/38

(4 vélemény)

Ez a termék az átlagos, bárhol megkapható sertés vékonybeleknél sokkal jobb minőségű, mivel válogatott, kaliberezett, hosszú szálú vékonybelet tartalmaz. Előnye, hogy kaliberezett, azaz egyenletes, szép kolbászok és hurkák készíthető a használatával.


A csomag válogatott szálakat tartalmaz, azaz lyukas, tépett vagy rövid szálakat nem talál a csomagban. 


A válogatott kolbászbél 20 méteres csomagokban érhető el, azaz jó választás a disznóvágásra vagy kisebb töltésekre is.

Egy csomagba kb 14-16 kilogramm kolbászhús tölthető. Vastag, erős bélfalának köszönhetően jól főzhető és keményre tölthető, azaz nem reped vagy szakad könnyen. Jó választás a nagy csomagos ipari sertés vékonybelek helyett.

Készleten
Spórolós ajánlat
2 350 Ft
Egységár: 118 Ft/m20
  Fűszerpaprika csomag kolbásztöltéshez - idei, friss paprikából
  Fűszerpaprika csomag kolbásztöltéshez - idei, friss paprikából

Fűszerpaprika csomag kolbásztöltéshez - idei, friss paprikából

Kolbásztöltő paprikacsomag

Fűszercsomagunkat azoknak állítottuk össze, akik most kóstolnak bele a kolbásztöltésbe, vagy kisebb mennyiséget akarnak idén készíteni.

A különleges minőségű fűszerpaprikából összeállított fűszercsomag:

  • 1 kg édes paprika-,
  • 20dkg erős paprika- és
  • 10 dkg füstölt paprika őrleményt tartalmaz
Készleten
7 800 Ft
Egységár: 6 000 Ft/kg1.3
Tarkabors (egész) 100gr.

Tarkabors (egész) 100gr.

(2 vélemény)

Harmónikus keverék, mely nemcsak a szemet, de az ízlelőbimbókat is simogatja.

A négyféle bors egyenként más-más ízt adnak, de a megfelelő arányban keverve remek összhangban állnak. A négy színből álló keverék dekorálásra is kiváló. Frissen őrölve adja ki igazi ízét, ezért érdemes őrlőfejes tartóban tárolni. 

250 gr 100gr
1 490 Ft
Egységár: 14 900 Ft/kg0.1
  Yardos bél grillkolbászhoz és vékony kolbászhoz (kaliberezett: 32/34)

Yardos bél grillkolbászhoz és vékony kolbászhoz (kaliberezett: 32/34)

(14 vélemény)

A yardosbelet kezdetben a mesterek és hentesek használták az ipari munka során, mert jó minőségű, válogatott szálakat tartalmaz a csomag. 

A 32/34 megjelölés a yardosbél vastagságára utal, aminek köszönhetően egyenletes, szép kolbászok, kolbászkák és grillkolbászok készíthetőek a termékkel.

A 32/34-es yardosbél egészen vékony, gyorsan átsüthető kolbászkák készítésére alkalmas, jól helyettesíthető vele a grillkobászok töltésére használt juhbél. 

32 - 34 ⌀ 36 - 38 ⌀ 38 - 40 ⌀ 40 - 45 ⌀
10 300 Ft
Egységár: 113 Ft/m91.4
Erős házipaprika 200gr.

Erős házipaprika 200gr.

A csípősnél erősebb, azonban a chili paprikánál gyengébb örlemény, igazi töltelékbe való fűszer. Kiváló íze remekül passzol az édes paprika mellé.

A paprikát csomagolás előtt frissen darálják, hogy színe és aromája mindig tökéletes legyen. Az erős paprikát mindig a főzés végén teszik az ételbe, hogy aromája még teljesebb legyen.
Elég erős a zamata, ezért szalámi és kolbász készítés esetén magában, azaz édespaprika nélkül nem javallott használni, kivéve, ha valami igazán erőset szeretnének készíteni. 

 

Készleten
1 400 Ft
Egységár: 7 000 Ft/kg0.2
Fokhagyma granulátum 100gr.

Fokhagyma granulátum 100gr.

(1 vélemény)
Készleten
500 Ft
Egységár: 5 000 Ft/kg0.1
Friss, idei paprika
Édes piros paprika 1000gr.
Édes piros paprika 1000gr.
Édes piros paprika 1000gr.
Édes piros paprika 1000gr.

Édes piros paprika 1000gr.

(43 vélemény)

Piros paprika: A magyar konyha királynője!

MEGBÍZHATÓ ⋅ FRISS ⋅ IGAZÁN PIROS

Az édes piros paprika a magyar gasztronómia lelke. A paprika az a fűszer, amely a magyar konyha kedvelőinek ott van az alapfelszerelésében. 

Nemcsak a tradicionális disznóvágásnál elengedhetetlen hozzávaló. Az otthoni, hétköznapi főzés elmaradhatatlan alapfűszere is. A fűszer paprika nem csupán a látványért felel, de a tökéletes ízhez is hozzájárul a kolbászban, a gulyásban vagy éppen a halászlében. Ezt a piros paprikát nem csak mint forgalmazó kínáljuk.


 A fűszer paprika termesztése és feldolgozása is a családi vállalkozásunk kezében fut már 2002 óta.

 

5 kg 1 kg 500 gr 200 gr 100 gr
6 100 Ft
Egységár: 6 100 Ft/kg1
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Kőrös József Károly E.V.
  • 7623 Pécs, Szabadság u. 54.
  • +3670/945-2500
  • info@bollerbolt.hu
  • facebook

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső.hu
olcsobbat.hu
simplepay_hu_v2
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Fűszerek és fűszerkeverékek 
  • Belek disznóvágáshoz 
  • Kések és késkészletek 
  • Disznóvágási kellékek 
  • Késélezők és hentes szerszámok 
  • Kötözők és csomagolóanyagok 
  • Top Termékek 
  • Blog
  • Pécsi Böllérbolt
  • Információ
    Információ
    • Elérhetőség
    • Szállítás
    • Fizetés
    • Nyereményjáték
    • Általános ügyintézés
    • Élő rendeléssel kapcsolatos ügyintézés
    • Elállás
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
oogle
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.