A yardosbelet kezdetben a mesterek és hentesek használták az ipari munka során, mert jó minőségű, válogatott szálakat tartalmaz a csomag.
A 36/38 megjelölés a yardosbél vastagságára utal, aminek köszönhetően egyenletes, szép kolbászok, sütnivaló vagy füstölhető kolbászok készíthetőek a termékkel. A 36/36-as yardosbél vastagsága a hagyományos kolbászbél vastagságával egyezik meg, elsősorban kolbászhús töltésére alkalmas.
A csomagban sokkal hosszabb és jobb minőségű belek találhatóak, mint a sok üzletben kapható, átlagos fogyasztói beleket tartalmazó csomagokban.
A terméket sokan százméteresnek is hívják, ennek ellenére a csomagban 82,30 méternyi bél található, mely feláztatva értendő. A válogatott yardosbél sóval tartósított, ezért egyszerű módon, hűvös helyen hosszú ideig tárolható a saját, bontatlan zacskójában. Tisztítása egyszerű, csupán a tartósításához használt tiszta asztali só leáztatása szükséges. Kifordítani vagy különféle vegyszerekkel tisztítani nem ajánlott. Hosszú ideig áztatást mindenképp kerülni kell, mert az rontja a bél minőségét, és bél szakadásához, repedéshez vezethet.
A yardosbél vastag falú, egyenletes vastagságú beleket tartalmaz.
Figyelem! Yardosbélnek a kaliberezett belet nevezik, ezért nem tévesztendő össze az áruházakban, hagyományos boltokban kapható, sokkal olcsóbb, dobozos yardosbelekkel, melyeken nincs feltüntetve a bél vastagsága (36/38 vagy egyéb szám, ami az egyenletes vastagságot jelöli)
Mivel a termék egy természetes bél, ezért a kaliber tekintetében lehetnek vékonyabb-vastagabb részek, ahogy azt a természet megalkotta. Ezért kérjük, hogy a vastagságra vonatkozó kalibert inkább irányszámnak tekintsék, ne várják el a mm pontosságot úgy, mint egy műbél vagy fröccsöntött termék esetén.