A yardosbelet kezdetben a mesterek és hentesek használták az ipari munka során, mert jó minőségű, válogatott szálakat tartalmaz a csomag.
A 32/34 megjelölés a yardosbél vastagságára utal, aminek köszönhetően egyenletes, szép kolbászok, kolbászkák és grillkolbászok készíthetőek a termékkel. A 32/34-es yardosbél egészen vékony, gyorsan átsüthető kolbászkák készítésére alkalmas, jól helyettesíthető vele a grillkobászok töltésére használt juhbél.
A csomagban sokkal hosszabb és jobb minőségű belek találhatóak, mint a sok helyen kapható, átlagos fogyasztói beleket tartalmazó csomagokban.
A terméket sokan százméteresnek is hívják, ennek ellenére a csomagban 82,30 méternyi bél található, mely feláztatva értendő. A válogatott yardosbél sóval tartósított, ezért egyszerűen hűvös helyen hosszú ideig tárolható a saját, bontatlan zacskójában. Tisztítása egyszerű, csupán áztatás szükséges. Kifordítani vagy különféle vegyszerekkel tisztítani nem kell. Hosszú ideig áztatást mindenképp kerülni kell, mert az rontja a bél minőségét, és szakadáshoz, repedéshez vezethet.
A yardosbél vastag falú, egyenletes vastagságú beleket tartalmaz, melyek nem lehetnek lyukasak.
Figyelem! Yardosbélnek a kaliberezett belet nevezik, ezért nem tévesztendő össze az nagy áruházakban kapható, olcsó, dobozos yardosbelekkel, melyeken nincs feltüntetve a bél vastagsága (32/34 vagy egyéb szám, ami az egyenletes vastagságot jelöli)
Mivel a termék egy természetes bél, ezért a kaliber tekintetében lehetnek vékonyabb-vastagabb részek, ahogy azt a természet megalkotta. Ezért kérjük, hogy a vastagságra vonatkozó kalibert inkább irányszámnak tekintsék, ne várják el a mm pontosságot úgy, mint egy műbél vagy fröccsöntött termék esetén.