A yardosbelet régebben a mesterek és hivatásos hentesek használták a nagyüzemi munka során, mert jó minőségű, válogatott szálakat tartalmaz a csomag.
A 40/45-ös megjelölés a yardosbél vastagságára - átmérőjére utal, aminek köszönhetően egyenletes, szép kolbászok, füstölhető kolbászok, vagy különféle hurkák készíthetőek a termékkel. A 40/45-ös yardosbél vastagsága a normál kolbászoknál vastagabb típus, így elsősorban kolbászhús és főként hurka töltésére alkalmas. Ezt a kalibert hurkának és vastag kolbásznak, füstölni való kolbásznak szoktuk ajánlani. Sütnivaló kolbásznak a vékonyabb kalibereket ajánljuk.
A csomagban sokkal hosszabb és erősebb, azaz jobb minőségű belek találhatóak, mint az egyszerű üzletekben kapható, átlagos, kis csomagos beleket tartalmazó zacskókban.
A terméket hagyományosan százméteresnek is hívják, ennek ellenére a csomagban 82,30 méternyi bél található, mely mindig feláztatva értendő.
A válogatott, ellenőrzött minőségű yardosbél sóval tartósított, ezért egyszerűen, hűvös helyen hosszú ideig tárolható a saját csomagolásában. Tisztítása könnyű: a töltés előtt, csupán a tartósításához használt asztali sót kell eltávolítani. Kifordítani, esetleg különféle vegyszerekkel tisztítani nem szükséges. A hosszú ideig történő áztatást mindenképp kerülni kell, mert az rontja a bél minőségét, és a bél szakadásához, repedéshez vezethet.
A yardosbél vastag falú, egyenletes vastagságú beleket tartalmaz, ami jól füstölhető és főzhető.
Figyelem! Yardosbélnek a kaliberezett belet nevezik, ezért nem tévesztendő össze az áruházakban, hagyományos boltokban kapható, sokszor jóval olcsóbb, dobozos yardosbelekkel, melyeken nincs feltüntetve a bél vastagsága (40/45, 42+ vagy egyéb szám, ami az egyenletes vastagságot jelöli)
Mivel a termék egy természetes bél, ezért a kaliber tekintetében lehetnek vékonyabb-vastagabb részek, ahogy azt a természet megalkotta. Ezért kérjük, hogy a vastagságra vonatkozó kalibert inkább irányszámnak tekintsék, ne várják el a mm pontosságot úgy, mint egy műbél vagy fröccsöntött termék esetén.