A sertés kuláré azaz a sertés végbél jó választás a vastag szalámi, a stifolder, a májas vagy akár a párizsi készítéséhez is. A sertés kuláré nem tévesztendő össze a sertés vastagbéllel.
A szennyeződésektől tisztított kulárét enyhe mosószeres vízben lehet a sótól megtisztítani, majd áztatás után tölthető. Jól főzhető, abálható vagy füstölhető, tehát akár a disznósajt elkészítéséhez is használható. A beleket nem szabad túl hosszú ideig vízben áztatni, vagy erős vegyszerekkel tisztítani, mert mint minden bél esetén, a kuláré minősége is romlik ha túl sokáig vízben áll. A sóval tartósított belet érdemes hűvös helyen, mondjuk a hűtőszekrényben tárolni.
A nevében feltüntetett 60+ a hosszra értendő. Azt jelenti, hogy a csomagban található szálak hosszabbak mint 60 centiméter.
A hosszú, egyenes szálakat légmentesen, feszesre kell tölteni, majd kézi kötözéssel vagy klipszelővel le lehet zárni.
A kuláré, azaz a végbél várhatóan 50-es kaliber körüli, ami a szokásos szalámik átlagos vastagságának felel meg.
Az ár 5 darab 60 centiméternél hosszabb kulárét tartalmaz.
A sertés kuláré helyettesítő terméke a marha vastagbél.