A sertés kuláré jól használható a vastag szalámi, a stifolder, a májas vagy akár a párizsi készítéséhez is. A sertés kuláré nem tévesztendő össze a sertés vastagbéllel.
A szennyeződésektől tisztított kulárét enyhe mosószeres vízben lehet a sótól megtisztítani, majd áztatás után tölthető. A bél végei hagyományos módon kötözővel, vagy klipszelővel könnyedén zárhatóak. Jól főzhető bél, abálható vagy akár füstölhető is, akár a disznósajt elkészítéséhez is használható. A kulárét nem szabad túl hosszú ideig vízben áztatni, vagy erős vegyszerekkel tisztítani, mert mint minden bél esetén, a kuláré minősége is romlik ha túl sokáig vízben áll. A kulárét kifordítani nem kell, ha mégis kifordítják akkor a hájtól tisztított rész kívül legyen.
A nevében feltüntetett 125+ a hosszra értendő. Azt jelenti, hogy a csomagban található szálak hosszabbak mint 125 centiméter. A bél egyik vége vékonyodik, de a legtöbb esetben alkalmas szalámi töltésére. Tehát érdemes 1 darab 125-ös bélre 2 szál szalámit számolni. A sertés kulárét só tartósítja, de érdemes hűvös helyen, akár a hűtőszekrényben tárolni.
A hosszú és egyenes szálakat légmentesen, feszesre kell tölteni, majd kézi kötözéssel vagy klipszelővel le lehet zárni.
A kuláré, azaz a végbél átmérője várhatóan 50-es kaliber körüli, ami a szokásos szalámik átlagos vastagságának felel meg.
Az ár 5 darab 125 centiméternél hosszabb kulárét tartalmaz, tehát ketté vágható.
A sertés kuláré helyettesítő terméke a marha vastagbél vagy a lóbél.
Egyégár : 700,-Ft/db