Böllérbolt webáruház

+3670/945-2500

Böllérbolt webáruház
  • Kategóriák
    • Újdonságok 
    • Kések és késkészletek 
    • Fűszerek és fűszerkeverékek 
    • Késélezők és hentes szerszámok 
    • Böllér felszerelések 
    • Belek disznóvágáshoz 
    • Kötözők és csomagolóanyagok 
    • Top Termékek 
  • Blog
  • Nyereményjáték
  • Információ
    • Elérhetőség
    • Szállítás
    • Fizetés
    • Általános ügyintézés
    • Élő rendeléssel kapcsolatos ügyintézés
    • Elállás
Nitrites pácsó 1000gr.
Nitrites pácsó 1000gr.
500 Ft
  1. Kiegészítő termékek
  1. Böllér felszerelések
  2. Kiegészítő termékek

Nitrites pácsó 1000gr.

Cikkszám:
15015
Nitrites pácsó 1000gr.
Nitrites pácsó 1000gr.
1
00
Nitrites pácsó 1000gr.
Készleten

A nitrites pácsót főként sonkafélék elkészítésénél használják.
1 kg nitrites pácsó 10 kg hús sózásához elegendő.

Felhasználása:A csomag pác sót 1 kg asztali sóval össze kell keverni, és a keverék felét 10 kilógramm sertéshúsra dörzsöljük, majd hűvös helyen, lehetőleg 10 Celsius fok alatt, 3 napig tároljuk a sonkának való húst. 
A keverék másik felét 3 nap elteltével elkeverjük 10 liter tiszta vízben, majd ezt ráöntjük a sertéshúsra. A húsdarabok méretétől függően 8-10-12 napig a páclében hagyjuk. Ügyelni kell, hogy a nitrites páclé ellepje a húst, ellenkező esetben a húst locsolni vagy forgatni kell minden nap. Miután a hús jól átpácolódott, a sonkának valót tiszta vízzel lemossuk, majd 1-2 napig szikkasztjuk, majd füstölőben átfüstöljük.

Előnye, hogy a füstölés után a sonkának nagyon szép piros színe lesz. A nitrites pácsó 5 gramm Nátrium-nitritet (E250) tartalmaz, ami az élelmiszeriparban elég sűrűn használt adalékanyag. 

Fontos, hogy terméket csak sonkához ajánljuk, lehetőség szerint kolbászhoz, szalámihoz és egyéb töltelékbe ne keverjék. 

Kiszerelés:
25kg
1kg
500 Ft
Egységár: 500 Ft/kilogramm1
Regisztrált vásárló esetén a vásárlás után járó pontok: 15 Ft
  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

A nitrites pácsót hosszú idő óta használja a húsipar, annak számtalan előnyös tulajdonsága miatt. A házi disznóvágás során elsősorban amiatt alkalmazzák, mert könnyedén elpusztítja a botulizmus-toxin termeléséért felelős Clostridium botulinum baktériumot, így megelőzve a botulizmust, azaz a kolbászmérgezést.

Másik nagyon hasznos tulajdonsága, hogy a füstölt áru szép piros színű marad a füstölés után, nem szürkül be, valamint a füstöltárú tartósságát is nagymértékben növeli.

A nitrites pácsó felelős a hús érése során a jól megszokott pácolt aroma ízéért is.
Fontos megemlíteni, hogy a nitrites pácsó használatában igencsak megosztott a húsipar ismerőinek körében. Egyes kutatások kimutatták, hogy a pácsó hosszabb ideig történő, rendszeres használata előidézheti a rák kialakulását. Ezért is fontos körüljárni a kérdést, és mindenki eldöntheti hogy használja vagy kihagyja a disznóvágás során.

A pácsó kifejezetten pácolásra való sókeverék, mely 0,5%-os arányban tartalmazza a nátrium-nitritet (E-250), melynek hétköznapi neve a salétromsó.
Felhasználása során nagyon fontos, hogy pontosan, a megfelelő mennyiségben használja a pácsót.

Az EU Ökorendtartása nem zárja ki a nitrites pác-só alkalmazását bio eredetű húskészítményeknél, így a pácsó alkalmazása akár biotermékekben is lehetséges.
Termékünk a legjobb minőségű osztrák pácsók közé tartozik, a húsiparban dolgozók legtöbben ezt a sonkapácsót használják. A 25 kilós kiszerelés 250kg sonka elkészítéséhez alkalmas.
A terméket mindenképpen gyermekek elől elzárva, külön megjelölve tárolható. Kolbászokhoz, szalámikhoz vagy egyéb húskészítményekhez (tehát ahol követlenül bekerül a szervezetbe) nem ajánljuk. Csak konyhasóval keverve használható húsok pácolására. Önmagában nem használható, különösen nem ételek sózására.
Ipari felhasználásra szánt termék!

Adatok
Tömeg:
1,06 kg/darab
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Kőrös József Károly E.V.
  • 7623 Pécs, Szabadság u. 54.
  • +3670/945-2500
  • info@bollerbolt.hu
  • facebook

Feliratkozás
simplepay_hu_v2
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
SSL Certificate
  • Újdonságok 
  • Kések és késkészletek 
  • Fűszerek és fűszerkeverékek 
  • Késélezők és hentes szerszámok 
  • Böllér felszerelések 
  • Belek disznóvágáshoz 
  • Kötözők és csomagolóanyagok 
  • Top Termékek 
  • Blog
  • Nyereményjáték
  • Információ
    Információ
    • Elérhetőség
    • Szállítás
    • Fizetés
    • Általános ügyintézés
    • Élő rendeléssel kapcsolatos ügyintézés
    • Elállás
Belépés
Regisztráció
oogle
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.