A füstölt paprikát érdemes olyan ételekben kipróbálni, melyek szeretik a füstölt ízt, mint például a babgulyás vagy a gulyásleves.
A füstölt paprikát ízesítésre ajánljuk, tehát az étel elkészülte előtt 15-20 perccel érdemes belekeverni az ízhatás kifejtése végett. Színezésre édes paprikánkat ajánljuk ételik elkészítéséhez, mely nem csak főzésre hanem kiváló fűszer disznóvágásra is.
A füstölt paprika teljesen természetes módon készül. Az alapanyag a már jól ismert Alföldi házipaprika. A félkész terméket füstölőben, hideg füsttel kezelik, ettől kapja a paprika az különleges, izgalmas aromáját.
A füstös paprikát főként a spanyol konyha kedvlői ismerhetik. A hazai konyha még csak most kezdi felfedezni ezt a különleges ízt, így egyre több receptben szerepel.
A kép illusztráció, a paprika aromazárt, fényt és zsírt át nem eresztő csomagolásban érkezik, így minőségét még tovább megőrzi.