A feketebors a húsételek elmaradhatatlan fűszere, így egy házi disznóvágásról sem hiányozhat. A fekete bors a magyar konyha második legsűrűbben használt fűszere, közvetlenül a paprika után.
Mint minden házi készítésű étel esetén, a hurkába, disznósajtba, szalámiba és a kolbászba kerülő feketebors minősége, valamint a minőségének állandósága is kiemelten fontos. Nem mindegy, hogy mennyit kell az ételbe tenni, hiszen ha nem elég "erős" a bors, akkor csak szórja-szórja a böllér, és ahelyett hogy finom ízt adna az ételnek, inkább csak elsötétíti a tölteléket. Érdemes megbízható helyről, jó minőségű feketeborsot beszerezni, ami apróra őrölt és aromás.
A nálunk kapható őrölt feketeborsot kizárólag I. osztályú, egész szemekből őröljük, így a feketebors aromás, természetes olaját is tartalmazza, ami a bors erejét adja. Őrlés után közvetlenül kerül az aromazárt, többrétegű csomagolóanyagba, ahol felhasználásig hosszú ideig megőrzi a minőségét. Hosszú évek óta ugyanaz a beszerzési forrásunk, a minőségre biztosan nem lehet panasz.