Csontozókések
Dick csontozókés - sokoldalú, hatékony és biztonságos
A csontozókés egy elég speciális késtípus, kialakításánál a legfontosabb szempont a kézreállóság és az éltartás. A húsiparban ezt a késtípust forgatják a legtöbbet a szakik, és bizony a disznóvágás során is főszerepet kapnak a jó csontozók. Ennek megfelelően nagy választékot kínálunk ezekből a késekből.
Különbség lehet egyes csontozók között a penge hossza, szélessége és formája, valamint a nyél színe. Egy dolog viszont biztosan mindegyikre jellemző: Kiváló minőség. Nem véletlen, hogy minden hentesboltban, minden húsipari munkás és otthoni böllér a legjobb véleménnyel van a Dick csontozókéseiről.
A csontozókéseket elsősorban a penge merevsége alapján különböztetik meg: merev/félflexi/flexi. Legtöbb hentes és böllér a merev és a félflexi (félkemény) pengéjű csontozókat részesíti előnyben, egyszerűen azért mert ezekkel a legjobb dolgozni.
Különbség lehet még a rozsdamentes penge hossza és formája. Kínálatunkban 10-13-15 és 18 centis csontozókés szerepel. Ebből leginkább a 13 és 15 centis késeket használják a szakmabeliek, ezek minden általános munkához kiválóan használhatóak, könnyen forgathatóak és kézreállóak. Formája egyenes vagy hajlított lehet. Ennek kiválasztásához ki kell próbálni mindkét típust, és így derül ki hogy ki melyik típust fogja szeretni.
A kések nyelének színe általában nem fontos, mind ugyanabból az anyagból készül ugyanazzal az eljárással, csak más színben. A nyél színe csak a hivatásos szakemberek szempontjából fontos a HACCP előírásai miatt.
A csontozókések azonban nemcsak a csontozás közben használhatóak. Kialakításuk, alakjuk és éltartásuk miatt a háztartásban és a vendéglátóiparban is nyugodtan bevethetőek húsok, zöldségek és gyümölcsök darabolására, felvágására vagy aprítására. Sertés, csirke, vadhús vagy hal, krumpli vagy sárgarépa, igazából a Dick csontozókéseinek mindegy. A kések felhasználására csak a képzeletünk szabhat határt, mert jó minőségű, jó fogású és sokféle kialakítású késekről van szó. Biztonságosan és kényelmesen használhatjuk a konyha és a háztartás minden pontján.
A különböző méretű és típusú csontozókéseket különböző feladatokra tervezték, mindegyikük egyedülálló jellemzőkkel és előnyökkel rendelkezik. A megfelelő csontozókés kiválasztása segít abban, hogy hatékonyan és biztonságosan dolgozzuk fel az élelmiszereket.