A Herbária sonkapácban koriander, borókabogyó, kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, majoranna és köménymag garantálja a telt és intenzív aromákat. A Herbária sonkapác a legrégebben kereskedelemben kapható fűszerkeverék a piacon.
A Herbária sonkapác tiszta, aromás fűszerekkel garantálja a kiváló minőséget.
A pác egyik felét 3 kg konyhasóval (nem jódozott) össze kell keverni, majd a sonkára kell szárazon dörzsölni. A fűszerkeverék másik felét 5-6 nap múlva 6 liter vízben fel kell főzni, majd hidegen a húsra rá kell önteni, ezután a húst mindennap meg kell forgatni. Pácolás után a húst szokás szerint lecsöpögtetjük, legalább 2 napig szikkasztjuk, majd mehet a füstölőbe.
A keverék ízesíthető egész borssal, babérlevéllel vagy akár fokhagymával is. A füstölés során pár szem borókabogyót lehet a tűzbe dobni, ezáltal még aromásabb, különlegesebb lesz a sonka íze.
Nitrites pácsót, illetve salétromsót már nem szabad hozzátenni, mert a pác már tartalmazza a szükséges mennyiséget.