A barázdált henteskés, amit a böllérek és a húsiparban dolgozók mindannyian jól ismernek. Ennek a késnek a barázdamentes verzióját is sok helyen megtalálni. Sokan csak darabolónak hívják, amivel gyorsan és egyszerűen lehet a nagyobb húsokat és szalonnát aprítani, hogy a húsdaráló szépen, zökkenőmentesen vigye a húst, és ne csócsálja, ne szoruljon a friss hús a csiga mellé.
A kagylós kialakításnak köszönhetően még könnyebb a darabolás, ugyanis a kés pengéjének barázdái meggátolják, hogy a hús a pengére tapadjon, sokkal finomabban és simábban megy így a szeletelés.
A kés 21 centiméteres pengéje speciálisan ötvözött, rozsdamentes acélból készült, jó éltartó tulajdonságú. A kés élét a gyárban lézerrel ellenőrzik, így kizárják, hogy gyenge minőségű, hibás kés kerüljön a hentes vagy a böllér kezébe. A markolat és a penge találkozása hézagmentes, tehát higiénikusan tisztán tartható, nem kell aggódni a baktériumoktól.
A kés nyele ergonomikus kialakítású, biztonságos és kényelmes fogást biztosít, az extra széles nyereg garantálja a biztonságot.