Új grillkolbász keverékeink! Borókás házi grillkolbász - Zöldfűszeres grill - Pikáns Bajor! Szerintünk érdemes kipróbálnod! 

Böllérbolt webáruház

+3670/945-2500

Böllérbolt webáruház
  • Categories
    • Fűszerek és fűszerkeverékek 
    • Belek disznóvágáshoz 
    • Kések és késkészletek 
    • Disznóvágási kellékek 
    • Késélezők és hentes szerszámok 
    • Kötözők és csomagolóanyagok 
    • Top Termékek 
NITRITES PÁC SÓ ZSÁKBAN (SONKAPÁCSÓ - Gustosal) 25KG
NITRITES PÁC SÓ ZSÁKBAN (SONKAPÁCSÓ - Gustosal) 25KG
18.6 Euro
  1. Kiegészítő termékek
  1. Disznóvágási kellékek
  2. Kiegészítő termékek

NITRITES PÁC SÓ ZSÁKBAN (SONKAPÁCSÓ - Gustosal) 25KG

Article No.:
F-10392
NITRITES PÁC SÓ ZSÁKBAN (SONKAPÁCSÓ - Gustosal) 25KG
In stock

A nitrites pácsót hosszú idő óta használja a húsipar, annak számtalan előnyös tulajdonsága miatt. A házi disznóvágás során elsősorban amiatt alkalmazzák, mert könnyedén elpusztítja a botulizmus-toxin termeléséért felelős Clostridium botulinum baktériumot, így megelőzve a botulizmust, azaz a kolbászmérgezést.

Másik nagyon hasznos tulajdonsága, hogy a füstölt áru szép piros színű marad a füstölés után, nem szürkül be, valamint a füstöltárú tartósságát is nagymértékben növeli.

A 25 kilós kiszerelésű pácsó csak előrefizetés esetén vásárolható! Tehát vagy bankkártyás fizetéssel vagy előre utalással.

A zsákos nitrites pácsóból - a futárszolgálatok súlyra vonatkozó szabályai miatt - egy rendelés keretén belül csak 1 zsákkal tudunk küldeni.

 

Kiszerelés:
25kg
1kg
18.6 Euro
Unit price: 0.7 Euro/kg25
Details

A nitrites pácsó felelős a hús érése során a jól megszokott pácolt aroma ízéért is.
Fontos megemlíteni, hogy a nitrites pácsó használatában igencsak megosztott a húsipar ismerőinek körében. Egyes kutatások kimutatták, hogy a pácsó hosszabb ideig történő, rendszeres használata előidézheti a rák kialakulását. Ezért is fontos körüljárni a kérdést, és mindenki eldöntheti hogy használja vagy kihagyja a disznóvágás során. 

A pácsó kifejezetten pácolásra való sókeverék, mely 0,5%-os arányban tartalmazza a nátrium-nitritet (E-250), melynek hétköznapi neve a salétromsó. 
Felhasználása során nagyon fontos, hogy pontosan, a megfelelő mennyiségben használja a pácsót. 1 kg pác só pontosan 10 kilogrammnyi sonka elkészítéséhez elegendő, méghozzá az alábbi módon felhasználva:

1. Kimérünk 1 kg nitrites pácsót, majd azt elkeverjük 1 kg asztali vagy étkezési sóval
2. A keverék felével bedörzsöljük a 10 kilogrammnyi csontozott és előformázott húst, majd hideg-hűvös helyen, maximum 10 celsius fok alatt tartjuk. 
3. 3-4 nap után a maradék pácsó keveréket 10 liternyi ivóvízben feloldjuk, majd ráöntjük a húsra és állni hagyjuk, 1-2 hétig. 
Fontos, hogy a húst ellepje a páclé, ellenkező esetben minden nap meg kell forgatni, vagy locsolgatni kell. 
4. Miután letelt az 1-2 hét, a húst tiszta vízzel lemossuk, 1 napig szikkasztjuk, majd mehet a füstölőre. 


Az EU Ökorendtartása nem zárja ki a nitrites pác-só alkalmazását bio eredetű húskészítményeknél, így a pácsó alkalmazása akár biotermékekben is lehetséges. 
Termékünk a legjobb minőségű osztrák pácsók közé tartozik, a húsiparban dolgozók legtöbben ezt a sonkapácsót használják.

A 25 kilós kiszerelés 250kg sonka elkészítéséhez alkalmas. 

A terméket mindenképpen gyermekek elől elzárva, külön megjelölve tárolható. Kolbászokhoz, szalámikhoz vagy egyéb húskészítményekhez (tehát ahol követlenül bekerül a szervezetbe) nem ajánljuk. Csak konyhasóval keverve használható húsok pácolására. Önmagában nem használható, különösen nem ételek sózására. 
Ipari felhasználásra szánt termék!

Info
Márka:
Solina
Weight:
25.1 kg/db
Opinions
Be the first to review this product!
Review
Csomagajánlatok
Similar products
Customer account
  • Login
  • Registration
  • Profile
  • Basket
  • Favorites
Information
  • General terms and conditions
  • Privacy Policy
  • Payment
  • Shipping
  • Contact Us
Kőrös József Károly E.V.
  • Szabadság u. 54., Pécs, 7623
  • +3670/945-2500
  • info@bollerbolt.hu
  • facebook

Sign up
simplepay_hu_v2
barion_com
  • Fűszerek és fűszerkeverékek 
  • Belek disznóvágáshoz 
  • Kések és késkészletek 
  • Disznóvágási kellékek 
  • Késélezők és hentes szerszámok 
  • Kötözők és csomagolóanyagok 
  • Top Termékek 
Change language
  • hu
  • en
Change currency
Login
Register
oogle
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the privacy policy
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.