Új grillkolbász keverékeink! Borókás házi grillkolbász - Zöldfűszeres grill - Pikáns Bajor! Szerintünk érdemes kipróbálnod! 

Böllérbolt webáruház

+3670/945-2500

Böllérbolt webáruház
  • Categories
    • Fűszerek és fűszerkeverékek 
    • Belek disznóvágáshoz 
    • Kések és késkészletek 
    • Disznóvágási kellékek 
    • Késélezők és hentes szerszámok 
    • Kötözők és csomagolóanyagok 
    • Top Termékek 
Nitrites pácsó 1000gr.
Nitrites pácsó 1000gr.
1.4 Euro
  1. Kiegészítő termékek
  1. Disznóvágási kellékek
  2. Kiegészítő termékek

Nitrites pácsó 1000gr.

Article No.:
15015
Nitrites pácsó 1000gr.
Nitrites pácsó 1000gr.
Nitrites pácsó 1000gr.
1
00
Nitrites pácsó 1000gr.
Nitrites pácsó 1000gr.
Available for order

Hogy mi az a pácsó?

A nitrites pácsót főként sonkafélék elkészítésénél használják.
1 kg nitrites pácsó 10 kg hús sózásához elegendő.

Előnye, hogy a füstölés után a sonkának nagyon szép piros színe lesz. A nitrites pácsó 5 gramm Nátrium-nitritet (E250 - más néven a salétromsó) tartalmaz, ami az élelmiszeriparban elég sűrűn használt adalékanyag. 

A nitrites pácsót hosszú idő óta használja a húsipar, annak számtalan előnyös tulajdonsága miatt. A házi disznóvágás során elsősorban amiatt alkalmazzák, mert könnyedén elpusztítja a botulizmus-toxin termeléséért felelős Clostridium botulinum baktériumot, így megelőzve a botulizmust, azaz a kolbászmérgezést.

Másik nagyon hasznos tulajdonsága, hogy a füstölt áru szép piros színű marad a füstölés után, nem szürkül be, valamint a füstöltárú tartósságát is nagymértékben növeli.

A nitrites pácsó felelős a hús érése során a jól megszokott pácolt aroma ízéért is.

Az EU Ökorendtartása nem zárja ki a nitrites pác-só alkalmazását bio eredetű húskészítményeknél, így a pácsó alkalmazása akár biotermékekben is lehetséges.

Kiszerelés:
25kg
1kg
1.4 Euro
Unit price: 1.4 Euro/kg1
Bonus point : 0.0 Euro
Details

Aki salétromsót keres, annak ajánlott megfontolni a nitrites pácsó használatát. 

Felhasználása:A csomag pác sót 1 kg asztali sóval össze kell keverni, és a keverék felét 10 kilogramm sertéshúsra dörzsöljük, majd hűvös helyen, lehetőleg 10 Celsius fok alatt, 3 napig tároljuk a sonkának való húst. 
A keverék másik felét 3 nap elteltével elkeverjük 10 liter tiszta vízben, majd ezt ráöntjük a sertéshúsra. A húsdarabok méretétől függően 8-10-12 napig a páclében hagyjuk. Ügyelni kell, hogy a nitrites páclé ellepje a húst, ellenkező esetben a húst locsolni vagy forgatni kell minden nap. Miután a hús jól átpácolódott, a sonkának valót tiszta vízzel lemossuk, majd 1-2 napig szikkasztjuk, majd füstölőben átfüstöljük.

Fontos, hogy terméket csak sonkához ajánljuk, lehetőség szerint kolbászhoz, szalámihoz és egyéb töltelékbe ne keverjék. 

Fontos megemlíteni, hogy a nitrites pácsó használatában igencsak megosztott a húsipar ismerőinek körében. Egyes kutatások kimutatták, hogy a pácsó hosszabb ideig történő, rendszeres használata előidézheti a rák kialakulását. Ezért is fontos körüljárni a kérdést, és mindenki eldöntheti hogy használja vagy kihagyja a disznóvágás során.

A pácsó kifejezetten pácolásra való sókeverék, mely 0,5%-os arányban tartalmazza a nátrium-nitritet (E-250), melynek hétköznapi neve a salétromsó.
Felhasználása során nagyon fontos, hogy pontosan, a megfelelő mennyiségben használja a pácsót.

Termékünk a legjobb minőségű osztrák pácsók közé tartozik, a húsiparban dolgozók legtöbben ezt a sonkapácsót használják.

A 25 kilós kiszerelés 250kg sonka elkészítéséhez alkalmas.

A terméket mindenképpen gyermekek elől elzárva, külön megjelölve tárolható. Kolbászokhoz, szalámikhoz vagy egyéb húskészítményekhez (tehát ahol követlenül bekerül a szervezetbe) nem ajánljuk. Csak konyhasóval keverve használható húsok pácolására. Önmagában nem használható, különösen nem ételek sózására.
Ipari felhasználásra szánt termék!

Info
Márka:
www.Bollerbolt.hu
Weight:
1.06 kg/db
Opinions
Be the first to review this product!
Review
Csomagajánlatok
Additional products
Similar products
Customer account
  • Login
  • Registration
  • Profile
  • Basket
  • Favorites
Information
  • General terms and conditions
  • Privacy Policy
  • Payment
  • Shipping
  • Contact Us
Kőrös József Károly E.V.
  • Szabadság u. 54., Pécs, 7623
  • +3670/945-2500
  • info@bollerbolt.hu
  • facebook

Sign up
simplepay_hu_v2
barion_com
  • Fűszerek és fűszerkeverékek 
  • Belek disznóvágáshoz 
  • Kések és késkészletek 
  • Disznóvágási kellékek 
  • Késélezők és hentes szerszámok 
  • Kötözők és csomagolóanyagok 
  • Top Termékek 
Change language
  • hu
  • en
Change currency
Login
Register
oogle
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the privacy policy
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.