A terméket a nyári szezonban nem tartjuk raktáron.
Szeptembertől újra elérhető.
A sertés gyomor főként disznósajt, valamint szajmóka, svártli, gömbőc készítésére használják. A tisztított, sóval tartósított gyomor a zsírtól megtisztítva kerül a csomagolásba. A sertés gyomor színe a világos rózsaszíntől az egész sötétbarna színig változhat.
A csomagolásban 2 darab sertés gyomor található. A gyomrot érdemes töltés előtt 30-40 ºC vízben áztatni körülbelül 30 percig. Szükség esetén gyenge tisztítószerrel átmosható.
Tölteni kézzel vagy kézi töltővel lehetséges. Fontos, hogy légmentesen, keményre töltsék. A gyomor kézi kötözővel szorosan zárható. Abálás és füstölés a szokott módon történik. Higiénikusan hűtőben vagy egészen hűvös helyen érdemes tárolni felhasználásig.
A sertés gyomornak van helyettesítő terméke a főzhető műbelek között. Jól kiváltható 2 méteres vagy akár előre klipszelt műbéllel is.