Egy csomag Mexikói grillkolbász fűszerkeverék 10 kg húshoz elegendő. A keverék tartalmazza az összes hozzávaló fűszert és a sót.
Ez az a grillfűszerkeverék, amihez bátran ajánljuk akár az erős fűstölt paprikánkat vagy az ínyenceknek az őrölt chili paprikánkat a töltelékbe keverve.
A mexikói konyha egyik alapfűszere a chili, így a tüzesnyelvűek egyik nyári kedvenc grillkolbásza süthető belőle, ami mellé jól illik egy korsó hideg sör vagy finom fehérbor.
Töltéshez juhbelünket ajánljuk mely 20 méteres kiszerelésben kapható. Egy csomag juhbélbe 5-6kg töltőanyag fér.
Hozzávalók: 10kg sertéshús, 1 csomag Mexikói fűszerkeverék, 2 csomag juhbél
Elkészítése: A darálthúst összekeverjük a fűszerkeverékkel, és addig keverjük, míg a massza elválik az edény oldalától.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni, hogy rugalmasságát megőrizze. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk, melynek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen, vagy sütőben való sütéshez.
A termék GMO és Gluténmentes.