Népszerű fűszereket hozzáadva plusz ízekkel dúsíthatjuk a keveréket mint például a füstölt paprika, tört tarkabors, fokhagyma granulátum, esetleg őrölt erőspaprika vagy fekete bors.
A sertés fűszerkeverék főbb fűszerei: Őrölt fehérbors, Őrölt koriander, Szerecsendió, Őrölt köménymag, Őrölt mustármag és Fokhagymapor
Hozzávalók: 10kg darálthús, 1 csomag Sertés grill fűszerkeverék, 2 csomag juhbél
Elkészítése: A darálthúst és a fűszerkeveréket összeöntjük és addig keverjük míg a massza kifényesedik, majd elválik az edény oldalától.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni,hogy rugalmasságát megőrizze. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk,melynek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen, vagy közepes hőfokon sütőben való sütéshez.