Hogy mikor van rá szükség? Például a híres merquez kolbász készítésekor nagy hasznát lehet venni, ami a mediterrán és afrikai konyha nemzeti étele. Merquez készítésekor nem darálják a húst, hanem késsel aprítják, amíg darálthús méretűre készítik a bárány, birka vagy marhahúst.
Merev, hajlított pengéjének belső fele ferdén vékonyított, ezzel is elősegítve az aprólékos munkát.
Könnyű és nagyon praktikus kés, amely lehetővé teszi a hús aprólékos és precíz vágását, valamint a darált hús tálalását. Természetesen nem arra kell gondolni, hogy egy disznóvágáson meg lehet úszni a húsdaráló használatát, ez arra van, hogy az 1-2 kilogrammnyi húst egészen kicsire lehet vele aprítani.
Mosogatógépben is bátran mosható, de tisztítása végtelenül egyszerű, hiszen egy ruhával azonnal tisztára törölhető.
Méretei:
- Teljes hossz: 25 cm
- Fogantyú hossza: 11 cm
- Penge hossza: 13 cm
- Penge hát vastagsága: 2 mm
- Nettó tömeg: 170 gramm